Kyllä voikin olla lasten huoltajuusasiat vaikeita. Tai ainakin byrokratia tekee niistä sellaisia. Jos ei keskenään tarvitse lasten asumisesta ja huoltajuudesta tapella, saa siihen varautua sossun puheille mennessä.

Siellä taas on luvassa, että toisesta tehdään väkisin lähivanhempi ja toisesta etävanhempi. Eihän siinä ole mitään järkeä. Kun kyseessä kuitenkin on alle kouluikäiset lapset. Ne vieraantuu nopeasti etävanhemmastaan ja toinen ei huomaa niin herkästi, jos jotain erikoisempaa alkaa ilmetä. Lisäksi vastuu ei ole todellakaan mitenkään tasapuolinen. Ja Kelan paperit sitten vielä siihen päälle täytettäväksi.

Ja kaiken muun lisäksi olen viettänyt viimeistä edeltävät kolmeyötä unettomuuden kourissa. Työtkään ei ole sujuneet, itseasiassa olin eilen kokonaan pois. 4 tunnin pätkittäisillä yöunilla ei paljon töissä jaksa. Eilen onneksi sain aikaiseksi käydä hakemassa unilääkereseptin ja lääkkeet apteekista. Viime yön sainkin sitten nukuttua erinomaisesti. Mutta univelkaa on nyt jonkun verran ja sen takia väsyttää vieläkin. Pian pitäisi lähteä taas kallonkutistajan juttujakin kuuntelemaan. Mitä semmoisella psykologilla edes tekee? Pitää nyt ainakin tää kerta vielä katsoa...

Hitto, kun toi rahastressikään ei helpota. Mä olen suurimmista veloistani päässyt eroon jo ja silti vielä mieltä painaa ne. Pitäisi opetella täysin uusi tapa käyttää rahaa ja hoitaa talouttaan. Muuttoon on puolitoista viikkoa vielä tai enää. Ja mulla on pakkaamatta vielä vaikka miten paljon. Ja sen jälkeen pitää tapella vielä toi lasten huoltajuuskin läpi. Voi, että ottaa päähän tämä tilanne taas. Minkä ihmeen takia niiden pitäisi muka lasten edun takia sekoittaa pienten pää ihan kokonaan? Totta kai niille tulee toista vanhempaa ikävä, jos ei näe niin usein. Ja sitten joutuisivat olemaan toisen vanhemman luona niin kuin kyllässä. Ehei! Ei tule kauppoja.

Mistä tuommoinen ajattelu edes juontaa juurensa? kyllähän kumpikin vanhempi on ihan yhtälailla lapsistaan vastuussa ja tahtoo niiden kanssa olla. ainakin normaalissa perheessä. Ei voi olettaa, että se suhteesta lähtijä olisi se paha ihminen, joka ei välitä kenestäkään. Tai lähtee sen takia, että toinen on huono ihminen. No, tietääpä tässä nyt taas punoa sotajuonet M:n kanssa ja tehdä keskenään sopimukset valmiiksi, kyse on kuitenkin meidän lasten parhaasta ja meidän tavasta toimia.

Löysin inspiroivan bloginkin tänään...

http://norpatti.vuodatus.net/blog/869974